Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Hammaddesi oksijen olan ve tek doğal dezenfektan olarak bilinen ozon gazının, doğru oranda ve kontrollü olarak kullanıldığında koronavirüs ile mücadelede etkili bir çözüm olduğu, bilim ve tıp dünyası uzmanları tarafından doğrulanıyor. Tıp alanında ve medikal tedavilerde de kullanılan ozon, bakteri ve virüsler üzerinde yüzde 99 etkili.  Operatör Doktor Musa Güven, iç ortam havasında hijyen koşullarının sağlanmasının bir yöntemi olarak ozon jeneratörü kullanımı hakkında şunları söylüyor: “Covid-19 sadece acı, ızdırap ve gözyaşı bırakmadı, sağlığımızı korumanın yollarını da öğretti. Maske ve mesafenin yanında hijyen koşullarının önemini yeniden hatırlattı. Doğaya saygının, doğayla barışık yaşamanın farkına vardık. Temiz havanın, oksijenin insan yaşamının vazgeçilmez olduğunun bedelini sevdiklerimiz kaybederek öğrendik. Bu çaresizliğimizde Onaran Teknoloji’nin bizlere sunduğu ozon regülatörü/jeneratörü ile tanıştım. Diğer tedbirler yanında bulunduğumuz ortamın havasını temizleyerek ortamın oksijen konsantrasyonunu artıran cihazı ile kendimizi, iş yerimizi ve sevdiklerimizi koruma tedbirlerini artırmış olduk. Her şeyden öte kimyasallardan uzak doğal şartlarda hijyen sağlamasını önemsiyorum (Kimyasal dezenfektanların alerjik yapıları, çevre kirliliği ve geç dönemlerde oluşabilecek yan etkilerinin bilinmemesi vs. dikkate alınırsa). Bu zor dönemde sağlığımızın korunmasına katkılarından dolayı Onaran Teknoloji’ye ve Uğur Otaran Bey’e teşekkür ediyorum.”
 

Japon araştırmacılar, ozonun koronavirüsü etkisiz hale getirmede etkili olduğunu açıkladı 

Japon araştırmacılar, düşük ozon konsantrasyonlarının koronavirüs parçacıklarını etkisiz hale getirebileceğini ve potansiyel olarak hastanelerin muayene odalarını ve bekleme alanlarını dezenfekte etmeleri için bir yöntem sağladığını söyledi. Fujita Sağlık Üniversitesinden bilim adamları, bir basın toplantısında, insanlara zararsız olduğu düşünülen 0.05 ila 0.1 parça (ppm) konsantrasyonlarındaki ozon gazının virüsü öldürebileceğini kanıtladıklarını bildirdi. Deneyde, bir koronavirüs örneğiyle kapalı bir odada bir ozon jeneratörü kullanıldı. Virüsün gücü, 10 saat boyunca düşük seviyeli ozona maruz kaldığında %90'dan fazla azaldı.
Baş araştırmacı Takayuki Murata, "Yeni koronavirüsün bulaşması, insanların bulunduğu ortamlarda bile bu tür bir sistem kullanılarak sürekli, düşük konsantrasyonlu ozon tedavisi ile azaltılabilir" dedi.
 

"Özellikle yüksek nemli koşullarda etkili olduğunu gördük"

Bir tür oksijen molekülü olan ozonun birçok patojeni etkisiz hale getirdiği biliniyor ve daha önce yapılan deneyler, 1-6 ppm arasındaki yüksek konsantrasyonların koronavirüse karşı etkili ancak insanlar için potansiyel olarak toksik olduğunu göstermiştir. Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde yakın zamanda yapılan bir araştırma, ozonun önlük, gözlük ve diğer tıbbi koruyucu ekipmanların dezenfekte edilmesinde de etkili olabileceğini gösterdi. Japonya'nın merkezindeki Aichi vilayetindeki Fujita Tıp Üniversitesi Hastanesi, bekleme alanlarında ve hasta odalarında enfeksiyonu azaltmak için ozon jeneratörleri kurdu.
1986 yılında kurulan Onaran Teknoloji, koronavirüs ile mücadelede etkili bir çözüm sunmak amacıyla pazara sunduğu ozon jeneratörlerinin virüsleri etkisiz hale getirmede başarılı olduğunu belirtiyor. Şirketin kurucusu ve yöneticisi Uğur Otaran cihazın ozon dezenfekte/sterilizasyon özelliğine ek olarak sigara dumanı, balık, yemek gibi ortamdaki istenmeyen kötü kokuları yok etme kabiliyetine de sahip olduğunu belirterek şunları söylüyor: “Bireysel kullanımın dışında ozonlama çalışmasını, klima cihazının üfleme ağzına kendi tasarımımz olan ozon jeneratörü kitleri yerleştirerek gerçekleştiriyoruz. Böylece üflenen hava ozonlandığı için ortama temiz hava verilmiş oluyor. Ozonlama çalışması yapılacak ortamda mevcut iklimlendirme sistemi ve kullanım senaryosunu detaylı bir şekilde analiz ettikten sonra ölçümleme ve dozajlama çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmalarda da öncelikle OSHA tarafından belirlenen kişisel maruziyet sınırlarına göre tasarım yapıyoruz. 8 saat boyunca oturarak çalışmada OSHA’nın koyduğu sınır 0.1 ppm. Bunun üzerine çıkmamak gerekiyor.”

Search